De Proloog in Amerongen

“Wind mee, berg af en café in zicht.” Deze woorden slaan exact de spijker op de kop. Aan de voet van de Col du Amerongen (oftewel de Amerongse berg) ligt fietscafé De Proloog. Eentje voor de echte wielerliefhebber. 

Interieur ademt wielersport

Op een koude maar zonnige zondag zijn wij niet de enige die zin hebben in koffie met appelgebak. Voor de deur van het café staat voor een fortuin aan racefietsen, MTB’s en gravel bikes. Binnen ademt het hele interieur wielersport. Aan de muur hangen abstracte schilderijen van bekende cols, er staat en prachtige Canyon TT bike te blinken en er staan wat leuke fiets-gerelateerde hebbedingetjes tentoongesteld. Over de uitstraling van dit fietscafé is tot in detail nagedacht, blijkt uit het koekje die we bij de koffie geserveerd krijgen: deze heeft de vorm van een fiets. Op de menukaart zien we broodjes met namen als “Broodje La Tour” en “Broodje La Vuelta”, die uiteraard belegd zijn met respectievelijk Franse en Spaanse ingrediënten.

Vriendelijke prijzen

Wij gaan voor het huisgemaakte gebak, wat een goede keuze blijkt te zijn. Geen poespas, maar gewoon goede taart waar we nog wel een stukje op door kunnen fietsen. Bij het afrekenen merken we op dat er in dit fietscafé vriendelijke prijzen gehanteerd worden: we zijn nog geen 10 euro kwijt voor onze koffie en gebakjes! 

Binnenbanden recyclen

De positieve geluiden die we van andere wielerliefhebbers over De Proloog horen, kunnen wij na dit bezoek zeker beamen. In dit rasechte fietscafé kan je in een relaxte sfeer goede koffie drinken voor een prima prijs. Wij komen zeker nog een keer terug om ook de broodjes, biertjes en ijsjes te proberen. Tip van ons: stouw je zakken helemaal vol met lekke binnenbanden en deponeer ze in de speciale bak bij de ingang. Deze binnenbanden worden namelijk omgetoverd tot allerlei producten!  

Kijk voor meer info op de website van De Proloog. Tip: Op hun website staat ook nog een aantal zeer aan te bevelen fiets- en wandelroutes!