Glutenvrije energieballen met havermout en pindakaas

Energieballen

Als wij even een balletje mogen opgooien, het volgende recept is perfect voor de energievreters onder ons. Ze zijn makkelijk te maken (geen bal aan) en je tikt ze met gemak in één keer binnen. Dit recept is onze favoriet, maar varieer gerust met extra toevoegingen en smaken waar jij lekker op gaat. Als we de BALans opmaken, is het namelijk ook nog eens een veelzijdig balletje! 

Ingrediënten (voor ongeveer 10 balletjes)

  • 100 gram havermout 
  • 2 eetlepels lijnzaad 
  • 2 eetlepels pindakaas 
  • eetlepel honing of keukenstroop 
  • eetlepels rozijnen 
  • 2 eetlepels kokossnippers 
  • 1 theelepel speculaaskruiden 

Recept

Wel de rozijnen in warm water voor ongeveer 10 minuten. Giet af en voeg alle ingrediënten bij elkaar. Kneed goed door elkaar met je handen. Voeg wat extra havermout toe als het mengsel wat te kleverig is. Vorm balletjes ter grootte van een pingpongbal. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.  

Inspiratie voor andere/extra ingrediënten: cranberries, dadels, chocolade, gehakte nootjes, etcetera.

Meer Bakfiets