Reis(t)repen

Deze repen zijn gebaseerd op het recept uit het boek Vélochef (1), maar dan zonder stevige roomkaas. Omdat je de rijst ook in sap of (aangelengde) siroop kunt koken, kun je eindeloos variëren met smaak.

Ingrediënten (voor ongeveer 5 stuks)

  • 125 gram sushi- of risottorijst
  • 200 mL water, sap of andere drank naar keuze*
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 50 gram rozijnen of ander gedroogd fruit
  • (Eventueel): Fijngehakte noten, zaden of pitten

Combineer de ingrediënten in een (steel)pan en kook tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Blijf tussendoor goed roeren. Schep het rijstmengsel in een ziplock zak en druk de rijst gelijkmatig plak. Je kunt de rijst ook storten in een cakeblik, met bakpapier op de bodem, en het mengsel platdrukken met bijvoorbeeld een ander (passend) cakeblik. Laat de rijst een nacht in de koelkast rusten. Snijd in repen en verpak in aluminiumfolie of bakpapier.

*Onze favoriete variaties:

– Appelsap en kaneel

– Bietensap en sinaasappelschilrasp

– Chocolademelk

– Vlierbloesemsiroop (aangelengd)

– Citroensiroop (aangelengd) en citroenrasp

(1) “Vélochef – Krachtvoer voor trainingen en wedstrijden” door Hendrik Orre, 2017 – ISBN 978 90 388 0398 2.