Broodhuis Pien in Hoenderloo

Midden op de Veluwe vind je één van onze favoriete koffietentjes: Broodhuis Pien. Pien heeft veel te bieden, want het is een bakkerij, lunchroom en ijssalon in één. Door de vriendelijke bediening in combinatie met de geur van vers brood en koffie, voel je je direct thuis.

Vers geleverd of gebakken

Het brood wordt elke dag (vers) wordt geleverd door een andere bakker, maar de rest van het assortiment bakken ze bij Pien zelf. Dit resulteert in een goedgevulde vitrine vol met kleinere broodjes en verschillende soorten gebak. Kies binnen voor een plekje bij het raam of plof neer op de loungebanken achter in de zaak, waar het interieur meer doet denken aan een huiskamer. In de zomer is er ook voldoende ruimte op het terras. Heb je geen tijd om uitgebreid te zitten? Broodhuis Pien biedt ook een “fietsknapzak” aan, een goedgevulde tas met versnaperingen voor onderweg.

Geen punt

Je kunt bij Pien ook taart bestellen voor thuis: Voor Pien is dat “geen punt!”. Het grappige is dat hun “fameuze” en “werkelijk verslavende” appeltaart – aldus de menukaart – daadwerkelijk niet wordt gesneden in een punt, maar in een vierkant van groot formaat. Dat doet niet af aan de smaak en daarom sluiten wij ons zeker aan bij de tekst op de menukaart. Behalve taart, kun je bij Pien ook terecht voor ontbijtjes, “Pien’s 12 uurtje” of een rijk assortiment aan andere broodjes, soepen en salades geserveerd.

Uit de streek

Hadden we al verteld dat Pien ook een ijssalon is? In Hoenderloo is ook de befaamde ijssalon IJs van Co te vinden, waarvan Pien een deel tot coupes transformeert en serveert. Dat is overigens niet het enige wat Pien uit de streek te bieden heeft. Er worden in de winkel meerdere streekproducten verkocht. Daarnaast vind je er folders met informatie over wat er in de buurt zoal te doen is. Mocht je dus slechts een enkele dag te besteden hebben op de Veluwe, dan is Pien een goed startpunt.

Kijk voor meer info op de website van Broodhuis Pien.