Boscafé ‘t Hijgend Hert in Vijlen

Het is algemeen bekend dat Zuid-Limburg razend populair is onder racefietsers, mountainbikers, elektrische fietsers en wandelaars. Het maakt niet uit wat voor vervoersmiddel je gebuikt, het is namelijk altijd tijd voor een koffiestop! Midden in de Vijlenerbossen ligt een pareltje van een koffiestop die je zeker niet mag overslaan. Knijp in de remmen voor een bezoek aan Boscafé ’t Hijgend Hert!  

Hijgen en puffen 

Zoals de naam al doet vermoeden, moet je wel even werken om op de locatie te geraken. Het boscafé ligt namelijk aan de Rugwegdie beter bekend staat als de zuidelijke beklimming van de Camerig. Er lijkt geen eind te komen aan deze zeer fluctuerende beklimming, maar halverwege is er dan toch eindelijk licht aan het einde van de tunnel: bestemming bereikt! Al uithijgend moet je nog even een stukje offroad om het boscafé te bereiken. Ben je met de racefiets, doe dit vooral lopend. Beter je schoenplaatjes kapot lopen dan roet in het eten door een lekke band, niet waar? Buiten de slecht begaanbare aankomst zie je aan alles dat ’t Hijgend Hert berekend is op sportievelingen van alle soorten en maten. Met mountainbike- en wandelroutes naast de deur is het hier altijd druk. Handig weetje: ze zijn 365 dagen per jaar geopend, dus je zal nooit voor een dichte deur staan!  

Limburgse receptuur 

Ondanks dat het terras overvol is op een zonnige maandag(!)morgen, valt het mee om een plekje te vinden. Het terras is namelijk berekend op een grote hoeveelheid mensen: wat een ruimte! Mocht het weer wat minder zijn, ook binnen is er voldoende plek om neer te strijken. De menukaart biedt voor elk wat wils, van (uiteraard) verschillende soorten Limburgse vlaai tot broodjes, salades en verschillende warme gerechten. Leuk om te vermelden is dat veel producten uit de streek komen en veel gerechten volgens authentiek Limburgs recept gemaakt zijn. Ook heeft ’t Hijgend Hert een eigen merk speciaalbier, genaamd Hert bier. Limburgser dan dat wordt het niet! Leuk detail: wil je een Hert biertje bestellen, zet dan beide duimen tegen je slapen, wapper met je vingers en geef aan hoeveel biertjes je wilt bestellen.  

Pareltje van Zuid-Limburg 

Ben je in Zuid-Limburg en heb je na al die beklimmingen zin gekregen in een goed stuk Limburgse vlaai, een lunch of diner met eigengemaakt bier, kom dan zeker eens naar ’t Hijgend Hert. De heerlijke menukaart, het gezellige en ruime terras en de vriendelijke bediening maken de pittige klim hiernaartoe meer dan waard. Daar heb je wel een set nieuwe schoenplaatjes voor over, toch?