Wattmaisters

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van graanproducten zoals couscous, bulgur en quinoaPolenta daarentegen is een veel minder gebruikt product, terwijl het hartstikke lekker en voedzaam is! Mocht je je afvragen wat polenta nou eigenlijk ishet is niks meer of minder dan maisgriesmeel. Polenta wordt veel gegeten in Italië, maar dan als (hartig) bijgerecht. Het is echter een zeer bewerkelijk product, omdat het niet zo veel smaak van zichzelf heeft. Vandaar dat wij op het lumineuze idee kwamen om een polentareepje te maken. Voedzaam, stevig en makkelijk te combineren ingrediënten die jij lekker vindt. En nog een voordeel: dit is de snelste reep die wij ooit hebben gemaakt: binnen 5 minuten ben je klaar. Ideaal voor drukbezette sporters dus! 

Ingrediënten voor 6 repen: 

 • 200 gram polenta (wij gebruiken de snelkookvariant) 
 • 500 mL water 
 • Handje rozijnen 
 • 4 eetlepels schenkstroop of honing
 • Kaneel
 • Snufje zout 
 1. Kook het water in een pannetje en voeg de polenta toe zodra het water kookt.
 2. Haal de pan van het vuur en roer goed. Je ziet dat de polenta al vrij snel begint op te stijven.
 3. Voeg de kaneel, rozijnen en het snufje zout toe en roer goed door elkaar.
 4. Stort het polentamengsel in een bakblik, cakevorm, of net wat je voor handen hebt. Spreid het mengsel een beetje uit en druk aan, zodat het een plat geheel wordt.
 5. Laat afkoelen en snijd in repen.  

Suggesties voor extra ingrediënten: noten, zaden, pitten, gedroogd fruit, sinaasappelschilletjes. Of ga op de hartige toer met bijvoorbeeld champignons, zongedroogde tomaten en kaas.