Opkikkerreepjes

Dit keer geen recept voor fietsvoer voor onderweg, maar voor een herstelsnack na de training. De laagjes van deze reep zijn gebaseerd op de klassieke millionaire’s shortbread, maar we hebben de inhoud aangepast aan de behoeften van de vermoeide fietser: Die wil zo verantwoord mogelijk herstellen. Toch? En waar kikker je beter op dan van kikker… erwten? Let op: Hoe gezond de reep is, hangt af van het moment dat je er vanaf kan blijven.

Ingrediënten (voor ca. 16 stuks)

Voor de bodem

100 gram ongezouten, ongebrande cashewnoten

100 gram rozijnen, dadels en vijgen (een mengsel kan ook)

Voor de middelste laag*

1 blikje (265 gram) kikkererwten

75 gram pindakaas

Keukenstroop naar smaak

Eventueel: Extra rozijnen of pompoenpitten

Voor de toplaag

200 g pure chocolade

Recept

  1. Wel de rozijnen 5 minuten in warm tot heet water.
  2. Maal de cashewnoten, rozijnen (en/of dadels, vijgen) fijn in een keukenmachine.
  3. Verdeel het mengsel gelijkmatig over een ingevette ovenschaal en zet in de koelkast.
  4. Maal ondertussen de kikkererwten fijn met een keukenmachine of staafmixer en voeg hieraan de pindakaas en de keukenstroop toe tot een egaal mengsel. Voeg eventueel rozijnen of pompoenpitten toe.
  5. Verdeel het mengsel over de bodem en zet opnieuw in de koelkast. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast of vries minstens 1 uur in.
  6. Smelt de chocolade au bain marie en verdeel over de middelste laag. Laat minstens een half uur uitharden in de koelkast.

*Deze laag is gebaseerd op een recept van Power Hungry