To go or not to go?

In de herfst of winter stap je minder snel op de racefiets. Een geplande koffiestop met appeltaart kan  een goede reden zijn om op een regenachtige dag alsnog de stoute wielerschoenen aan te trekken. Toch? Normaal posten wij elke maand een review over een koffietentje, maar door de huidige coronamaatregelen zit een uitgebreide koffiestop er even niet in. Daarom zullen we jullie dit keer niet lekker maken met onze favoriete plekken voor een bakkie met appeltaart. In plaats daarvan delen we tips voor een alternatieve koffiestop*, zodat je je ook tijdens herfstachtige ritjes even kunt opladen.

Koffie to go

Wist je dat veel cafés en restaurants nu koffie to go aanbieden? Dit geldt zeker voor een aantal koffietentjes waar we eerder over schreven. Bij Brunch (voorheen Broodhuis Pien) in Hoenderloo kun je terecht voor koffie, gebakje of broodje to go. Of pak uit met de fietstas, gevuld met broodjes, andere lekkernijen en een fietskaart. Ook bij De Proloog in Amerongen zijn fietsfanaten nog altijd welkom voor koffie en (huisgemaakte) lekkernijen to go. Sindskort bieden ze zelfs soep to go aan. Op zoek naar een wielercafé bij jouw in de buurt? Op de recent gelanceerde website Wielercafés.nl vind je een overzicht van alle wielercafés in Nederland. Hier kun je in één oogopslag zien of je koffie kunt afhalen bij het dichtstbijzijnde wielercafé. Overigens doen niet alleen wielercafés mee met de afhaaltrend: raadpleeg de website van je favoriete lunchroom of koffietentje.

Van bidon naar thermosfles

Geen zin om in de rij te staan voor koffie of geniet je liever van je cafeïnemomentje op een meer afgelegen plek? Neem dan je eigen koffie mee in een handzame thermosfles, uiteraard één die in je bidonhouder past. Kies bij voorkeur een plek uit waar je droog kunt zitten en vermijd drukke plekken, zodat je even helemaal tot rust kunt komen. Tip: met een zelfgemaakt reepje is je koffiestop compleet. Of maak een koffiereep! Wist je namelijk dat je de reis(t)reep ook op basis van koffie kunt maken? Vlak voordat alle rijst al het water (zonder siroop) heeft opgenomen, voeg je een scheutje espresso toe.

Een warm onthaal

Niet iedereen houdt van een koffiestop tijdens een fietsrit. Nadat je even achterover hebt gezeten in een warm en gezellig tentje, is het soms weer moeilijk opstarten. Sommige fietsfanaten kiezen er daarom liever voor om door te rijden, om vervolgens thuis op de bank te ploffen. Wil je toch dat ene koffiemomentje creëren? Zorg dan dat er (versgebakken) appeltaart en koffie klaar staat als je thuis komt. Zelf geen thuisbakker, maar ken je wel een bakfanaat die ook graag op de fiets springt? Wellicht kun je een gezamenlijk fietsritje plannen waarbij je de deal sluit dat jij de route maakt, en je bakgrage maatje voor wat lekkers zorgt. Goede deal, toch?

*Houd je niet van koffie? Natuurlijk kun je ook kiezen voor thee of warme chocolademelk.