Appeltaart-to-go repen

Nu de horeca vanwege de coronamaatregelen nog wel een tijdje gesloten blijft, valt het door vele fietsers geliefde koffie-met-appeltaartmomentje in het water. In ons vorige blog las je al een aantal tips voor alternatieve koffiestops. Eén van die tips was om een huisgemaakte lekkernij mee te nemen voor een energierijke pauze. Aangezien het toch wel lastig wordt een stuk appeltaart in je achterzak te steken, hebben wij een appeltaartreep* ontwikkeld. Deze ‘reep’ is qua vorm en smaak nauwelijks van een echte punt appeltaart te onderscheiden, maar is wel fietsproof. Zo is hij zonder kruimelen en zonder vorkje op te eten. Misschien is er zelfs nog wel plek in je zak voor een slagroomspuit?

Ingrediënten (voor 12 stukken)

  • 3 eieren 
  • 200 gram fijne havermout 
  • 360 gram (ongezoete) appelmoes 
  • 2 theelepels bakpoeder 
  • 3 eetlepels suiker 
  • 2 appels  
  • 2 handjes rozijnen 
  • 1 eetlepel kaneel 
  • 1 zakje vanillesuiker 

Recept

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schil de appels en snijd in kleine stukjes. Meng in een kom de appelstukjes, rozijnen, kaneel en vanillesuiker. Gebruik een mixer of garde om in een andere kom de eieren kort te klutsen en voeg daarna de havermout, appelmoes, bakpoeder en suiker toe. Mocht je gezoete appelmoes gebruiken, laat dan de extra suiker achterwege (tenzij je een zoetekauw bent). Mix de ingrediënten goed en voeg daarna het appelmengsel toe. Roer door elkaar met een lepel en stort het mengsel in een met bakpapier beklede taartvorm. Bak voor ongeveer 45 minuten totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Even afkoelen en klaar! Het beste kan je de repen in de koelkast bewaren, dan blijven ze zeker een week goed.  

 

*Deze repen zijn gebaseerd op een recept van Albert Heijn