Kokospatronen

Als wij uit eigen ervaring spreken, is bakken een leuke, maar ook vaak een tijdrovende bezigheid. En laat tijd nou net een schaars goed zijn in een druk leven waarin werk, sport, en andere activiteiten gecombineerd moeten worden. De oplossing: efficiënt bakken! En laat dit recept hier een uitstekend voorbeeld van zijn, met slechts 2 ingrediënten en 20 minuutjes oventijd. Daarnaast maakt het hoge aantal calorieën dit recept zeer geschikt voor onderweg, bijvoorbeeld als je jezelf opgeblazen hebt en wel een thuiskomertje kan gebruiken!

Ingrediënten (voor ongeveer 12 stuks):

  • Half blikje gecondenseerde melk
  • 150 gram kokosrasp

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de gecondenseerde melk en de kokosrasp in een kom. Roer goed door met een lepel. Als het iets te droog is, kan je wat gecondenseerde melk toevoegen (en vice versa). Je kan kiezen om met je handen balletjes te rollen, maar als je liever je handen schoonhoudt, kan je ook 2 lepels gebruiken. Als het mengsel maar stevig genoeg is en een mooi in vorm blijft. Leg de kokospatronen op de bakplaat en bak 20 minuten, totdat ze mooi bruin gekleurd zijn. Laat de kokospatronen afkoelen en bewaar ze in een afgesloten bakje.