Theetuin De Bontewaterkant in Lienden

Eindelijk! Na een ellenlange periode waarin we het tijdens onze fietsritjes moesten doen met een adje koffie-to-go, mogen we eindelijk weer neerstrijken op het terras om rustig een bakkie te doen. Reden voor ons om weer op zoek te gaan naar nieuwe pareltjes onder de koffiestops. Dit keer sprongen wij iets uit de band: waar wij normaal gesproken stheevast voor koffie gaan, kozen we dit keer voor een theetuin in het Betuwse Lienden. Van framemaatjes naar theemaatjes!

Theesplitsing

Op de theesplitsing waar de Rijndijk en Marsdijk elkaar kruisen, leidt een smal klinkerweggetje naar Theetuin De Bontewaterkant. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze theetuin gelegen aan een klein meertje. Aan de hoeveelheid elektrische fietsen te zien, zijn wij niet de enige fanatieke fietsers die dorst hebben op deze zondag. Gelukkig mogen wij onze fietsen in de tuin neerstallen, zodat we een oogje in het zeil kunnen houden.

Zelfbediening

De mooi aangelegde tuin heeft genoeg verschillende plekjes waar je aangenaam kunt zitten. Wij kozen voor een plekje aan de waterkant. Let op: het is hier zelfbediening, dus je moet binnen bestellen, waarna je vervolgens het dienblad zelf dient mee te nemen. Het afruimen gaat net zo, maar een kleine moeite, toch?

Koffie of thee?

Uitheeraard staat thee op de kaart, maar theegenstanders kunnen natuurlijk ook gewoon voor een ouderwets bakkie koffie kiezen. Op deze warme dag koos één van ons voor een huisgemaakte vlierbloesemlimonade, die ook zeker een aanrader is. Appeltaart stond vandaag helaas niet op het menu, maar wij waren ook zeer theevreden met de huisgemaakte molenkoek.

Theetuin De Bontewaterkant is een oase van rust, waar je je weer even kunt opladen voor het vervolg van je fietsrit. Of je nu voor koffie of thee gaat, theegen zo’n prachtplekje kun je geen nee zeggen!

Deze theetuin is zeker niet de enige, zeker niet in de Betuwe. Kijk voor een theetuin bij jou in de buurt bijvoorbeeld op https://www.bijzonderplekje.nl/theetuin/