Wielercafé Berc Bike in Zeddam

Vlak bij de Duitse grens in het midden van het natuurgebied Montferland vind je “studio café” Berc Bike*: een fietsenwinkel, -werkplaats en -café in één. Berc Bike is pas sinds september 2020 open, maar moest al snel de deuren sluiten vanwege de coronamaatregelen. Sinds kort mocht het cafégedeelte gelukkig weer zijn deuren openen en daarom pakten wij meteen de kans om het nieuwe wielercafé uit te proberen.

Een warm welkom

Wij streken er neer op een zondagochtend en werden er hartelijk ontvangen door het personeel. Als je binnenstapt weet je meteen dat je met wielerliefhebbers te maken hebt. Het cafégedeelte loopt bijna naadloos over in de fietsenwinkel en werkplaats. Wij zouden geen framemaatjes zijn, als we niet enthousiast werden van de frames aan de muur. Dit enthousiasme werd opgemerkt door één van de eigenaren, die ons  een mooie rondleiding door de studio aanbood. In de werkplaats  van Berc Bike worden niet alleen customized frames gebouwd, maar ook  gave gravelfietsen, mountainbikes en racefietsen. Ze verkopen overigens niet alleen fietsen van hun eigen merk Berc, maar ook van andere merken. Daarnaast is het mogelijk om een mountainbike te huren om je op één van de populairste mountainbikeroutes te wagen.

Streekbier

Het donkere interieur van Berc Bike doet stoer aan en er klinkt dan ook klassieke rockmuziek door de speakers. Niet verrassend dat Berc ook verschillende biertjes – of herstelpilsjes – serveert. Nog beter: Ze verkopen hun eigen Berc bier, een biertje gebrouwen met ingrediënten uit de streek. Voor de fietsers die nog een stuk naar huis moeten, schenken ze ook alcoholvrije bieren en wijn. Wij hielden het op de zondagochtend dan ook bij een koffie met appeltaart, maar wel met een klein neutje om de benen te prikkelen.

Voor alle wielerbehoeften!

Mocht je nog iets nodig hebben voor op of aan de fiets, Berc Bike verkoopt ook verschillende fietsmaterialen en onderhoudsmiddelen. Daarnaast kan je ook terecht voor casual wielerkleding, waaronder leuke fietssokken. Dit alles maakt Berc Bike de perfecte plek voor alles wat een wielerliefhebber wenst: mooie fietsen, fietsspullen en ravitaillering. En dat is best een ritje naar de Achterhoek waard!

*Op het moment van schrijven is de website tijdelijk onder constructie