“1. de afstand van de trapas tot aan het punt waar de zadelpen uit het frame komt, meestal uitgedrukt in centimeters; 2. (-je) fietsmaatje, fietspartner”

Het is misschien wel de belangrijkste vraag die je moet beantwoorden als je een (race)fiets wil kopen: “Wat is je framemaat?” Natuurlijk kun je altijd nog wat spelen met de hoogte van je zadel, maar de framemaat van je fiets bepaalt toch het grootste deel van je fietscomfort. Groot of klein: Voor iedereen is er tegenwoordig wel een passende framemaat.

Heb je eenmaal een tweewieler aangeschaft, dan is één van de volgende vragen: “Wíe is je framemaat?” Fiets je liever alleen, heb je een vaste fietspartner of sluit je graag aan bij een groepje? Ook voor framemaatjes geldt: Groot of klein, voor iedereen is er een passend framemaatje.

Ons idee voor framemaatjes.nl ontstond tijdens één van onze gezamenlijke ritjes op de racefiets. Onze website moest een platform worden voor verschillende soorten framemaatjes: De framemaatjes die graag nieuwe routes ontdekken (op de Toerfiets); die niet uitgepraat raken over wetenschap en sport (op de Fixie) onderweg graag stoppen voor koffie met appeltaart (op de Koffiets) of die zelf graag de keuken induiken voor proviand voor onderweg (op de Bakfiets). Inmiddels is de website bijna een jaar in de lucht. Welke rubriek heeft jouw voorkeur? Laat gerust een reactie achter.