Pannenkoekenhuis De Stapelbakker

Midden tussen de fruitbomen aan de rand van het Betuwse dorp Beesd, ligt landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Dit eeuwenoude landgoed strekt zich uit over maar liefst 900 hectare en is toegankelijk voor wandelaars en fietsers. De biologische producten die op het landgoed worden verbouwd, zijn te koop in de Landgoedwinkel en worden gebruikt in het restaurant “De Stapelbakker”. Zoals de naam al doet vermoeden zijn pannenkoeken hier de specialiteit. Ook wij bezochten het landgoed tijdens één van onze fietstochtjes en konden het uiteraard niet laten om een koffiestop in te lassen. 

Stapel op jou 

Bij binnenkomst werden we direct verwelkomd met het nummer ‘Stapel op jou’ van Marco Borsato: dit pluspunt was snel gescoord. Ook het grote buitenterras viel ons in de smaak, hier is zeker genoeg ruimte voor (groepen) wielrenners. Binnen is het ook ruim opgezet en deed ons denken aan een grote serre.  

Koolhydraten stapelen 

Zoals de naam van het restaurant al doet vermoeden, kan je hier pannenkoeken in alle soorten en maten krijgen. Van zoete tot hartige pannenkoeken: zie daar maar eens een keuze in te maken. Er is zelfs gedacht aan glutenvrije pannenkoeken! Als je niet zo stapelgek op pannenkoeken bent, kan je ook terecht voor een belegd broodje of een huisgemaakt taartje. Wij – koekenbakkers – vonden dat het tijdstip waarop wij het restaurant bezochten zich nog niet leende voor een pannenkoek, dus kozen wij voor appel- en walnotentaart. De bediening was zeker niet stroperig, want de koffie en het gebak werden vlot geserveerd. 

Meer dan waerdt

Mocht je een keer in de Betuwe aan het fietsen zijn, dan leent Pannenkoekenhuis De Stapelbakker zich zeker voor een relaxte koffiestop. Of je nu voor een koffie met taart gaat of iets harder van stapel loopt en voor een pannenkoek kiest, er is voor ieder wat wils. Het landschap mag dan zo plat als een pannenkoek zijn, geniet ook van het prachtige landgoed met de uitgestrekte boomgaarden en het schattige riviertje De Linge.