“Afdruk van een (smerige) fietsketting of buitenblad op onderbeen of sok. Ook wel: wattoeage

Elke (beginnende) wielrenner heeft zich er vast eens schuldig aan gemaakt: Op een onbewaakt moment beweeg je je been iets te dicht langs je buitenblad of ketting en is het kwaad geschied. Het resultaat is een zwarte stempel van een onmisbaar fietsonderdeel op je onderbeen – of erger nog: je splinternieuwe, witte fietssokken! In ongelukkigere gevallen is het een souvenir van een in-of uitklikincident, waarbij de tandafdruk je blijvend herinnert aan je onhandigheid.

In tegenstelling tot tatoeages die fietsfanaten bewust laten zetten (bijvoorbeeld deze curieuze cutane collectie), is dit type wielertatoeage er makkelijk af te krijgen – als het je huid betreft dus. Zijn je sokken de dupe? Dan weet oma wel raad: Margarine of pindakaas doet blijkbaar wonderen. Echt vet dus, zo’n tatoeage.