De Thornsche Molen in Persingen

Onder de rook van Nijmegen, precies op de grens met Duitsland, ligt het dorpje Persingen. Dit dorpje telt circa 100 inwoners en wordt daarom bestempeld als het kleinste dorpje van Nederland. Ondanks dit beperkte aantal inwoners wordt het druk bezocht door fietsers die genieten van de prachtige omgeving die het Rijk van Nijmegen rijk is. Gelukkig is er gedacht aan de fietsers die trek hebben, want aan de rand van Persingen ligt restaurant De Thornsche Molen. Tijd om de koffie met taart te testen! 

Fietsvriendelijk terras 

Het enorme terras biedt genoeg plaats, zelfs voor de groepen wielrenners die op deze dag ook de koffie met taart aan het testen zijn. Daarentegen is de fietsenstalling niet erg groot, maar de heg die aan het terras grenst biedt ook prima uitkomst. Kan je gelijk je fiets in de gaten houden vanaf het terras. Eenmaal neergestreken op het terras heb je een prachtig uitzicht op het polderland en zie je in de verte de heuvelrand (waar je waarschijnlijk zojuist de benen gepijnigd hebt).  

Droomappeltaart 

De koffie is prima, net zoals de appeltaart, die als ‘Droom’-appeltaart op de kaart vermeld staat. Een droom is het zeker, gezien het feit dat er overduidelijk rekening is gehouden met de over het algemeen grote eetlust van sportievelingen: met de grootte van de punt appeltaart kan je makkelijk nog een extra lusje fietsen. Een bijzonder detail is ook dat de appeltaart door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gemaakt is. Nog een extra reden om voor de appeltaart te kiezen dus!  

Nieuwe energie 

Geen zin in appeltaart, dan biedt de kaart nog veel meer alternatieven, zoals diverse soorten pannenkoeken en belegde broodjes. Al met al is De Thornsche Molen in Persingen een prima uitvalsbasis om je te voorzien van een nieuwe dosis energie. Vergeet vooral niet daarna nog even de steile klimmetjes in het Rijk van Nijmegen aan te vallen of lekker te racen door de Ooijpolder!