Herfstelreepjes

Het is een teken voor veel wielrenners: wanneer de herfst zijn intrede doet, breekt het herstelseizoen aan. Speciaal voor die periode hebben wij her(f)stelreepjes ontwikkeld met een typisch herfstingrediënt: pompoen. De toevoeging van pepernoten maakt dit reepje heerlijk in combinatie met een kopje thee, of natuurlijk om mee te nemen tijdens een her(f)stelritje! 

Ingredienten (voor ongeveer 6 reepjes)

  • 200 gram flespompoen in blokjes
  • 60 gram havermout 
  • 80 gram pepernoten 
  • 20 gram lijnzaad 
  • 3 eetlepels honing 

 Verder nodig

  • Staafmixer of keukenmachine  
  • Vierkante bakvorm 

Recept  

Kook de stukjes pompoen in een laagje water tot ze gaar zijn. Pureer de pompoen met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde puree. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200 graden. Doe de pepernoten in een keukenmachine en maal ze fijn. Voeg het pepernotenmeel toe aan de pompoenpuree (wanneer deze een beetje is afgekoeld). Voeg de havermout, lijnzaad en honing toe en roer goed. Stort dit mengel in een met bakpapier beklede bakvorm en bak ongeveer 25 minuten. Als het baksel is afgekoeld, kan het in repen gesneden worden.