Tandenplakkers

Het is algemeen bekend dat na afloop van een zware rit het aanvullen van eiwitten belangrijk is. Waar de een dit doet met ‘normale’ eiwitrijke producten, zoals kwark, grijpt de ander naar eiwitpoeder. Maar zeg nou eerlijk, wie is er fan van zo’n weeïge eiwitshake? Daarom hebben wij een recept bedacht voor een balletje waar eiwitpoeder in verwerkt is, maar dan in combinatie met andere (lekkerdere) producten. Disclaimer vooraf: deze balletjes zijn echte tandenplakkers!

 Ingrediënten 

  • 100 gram fijne havermout
  • 100 gram eiwitpoeder* 
  • 4 eetlepels cacaopoeder 
  • 1 flinke eetlepel pindakaas 
  • 1 flinke eetlepel hazelnootpasta* 
  • 50 gram pure chocolade (in stukjes gehakt)
  • Ongeveer 4 eetlepels water 

 Recept 

Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed met je handen. Voeg hierna het water toe, totdat het mengel begint te plakken. Voeg eventueel iets meer water toe als het nog te droog is. Vorm balletjes en bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.  

*Mocht je eiwitpoeder gebruiken waar een smaakje aan zit, zorg dan dat de smaak bij de rest van de ingrediënten past (bijvoorbeeld chocola of vanille). Controleer even of er zoetstoffen in het eiwitpoeder zitten. Als dit het geval is, kan je de hazelnootpasta achterwege laten, anders kan het te zoet worden. Wij gebruikten naturel eiwitpoeder (zonder zoetstoffen), waardoor je wel wat zoets moet toevoegen, zoals honing of keukenstroop.