Verzameling verloren bidons, gesitueerd in een technische passage van een mountainbikeparcours”. 

Het is de schrik van iedere fietser; je wilt je bidon terugplaatsen in de houder, maar je laat hem per ongeluk wegglippen. Hopelijk fietst er niemand achter je, of heeft diegene een wonderbaarlijk snel reactievermogen om de bidon te ontwijken. Ook tijdens koers, op een doorgaans vrij hoge snelheid, is dit niet bepaald het obstakel dat je wilt tegenkomen. Echter, tijdens een (recreatieve) mountainbikerit bestaat de kans dat je, naast boomwortels en remkuilen, ook wel eens een verloren bidonnetje moet ontwijken. Deze zijn hoogstwaarschijnlijk wees geworden tijdens een manoeuvre van diens eigenaar in een wat lastigere passage, aangezien de meeste bidons in een technische KOM-bocht of steile afdaling liggen. Zeker als je bidon slecht in je houder past, heeft deze niet zoveel gestuiter nodig om (letterlijk) uit de bocht te vliegen. Vaak bestaat er een positieve correlatie tussen de moeilijkheidsgraad van de passage en de hoeveelheid verloren bidons: dit verschijnsel kan je dus met recht een ‘bidonkerkhof’ noemen. Ondanks dat de bidoneigenaar zijn vochtvoorraad (onverhoopt) heeft achtergelaten, hopen wij toch dat diegene er meer ongeschonden vanaf is gekomen dan zijn of haar bidonnetje.