Een voor fietsliefhebbers hemelse plek op aarde”

Deze term behoeft geen lange uitleg, want elke liefhebber van de fiets zal er zijn of haar eigen definitie op nahouden. Ondanks de brede mogelijkheid tot interpretatie, komt één aspect altijd overeen: het wielerhart gaat sneller kloppen van deze plek.  Voor de een is dit een ver oord met schitterende bergpassen en dito vergezichten, terwijl de ander wild wordt van een vlakke en winderige bestemming. Daarnaast zal de ene fietser niet zo veeleisend zijn om een bestemming te bestempelen als wielhalla, je hebt tenslotte alleen een fiets en een geschikt parcours nodig om je de koning te rijk te voelen, niet waar? De Zwifters onder ons hoeven wellicht de deur niet uit, want voor hen is Wattopia de  hemelse plek op ‘aarde’. Echter zijn er ook de wat meer decadente fietsers in ons midden, die pas tevreden zijn bij, op zn minst, een perfect geasfalteerde weg en de mogelijkheid tot een koffiestop bij een hip wielercafé. Daarnaast kun je natuurlijk ook nog eisen stellen aan de dichtheid van fietswinkels, de aanwezigheid van een fietswasstraat en fietspompen langs de weg*. Mocht je je wielhalla nog niet gevonden hebben, gelukkig is de wereld groot genoeg om te blijven ontdekken!  

*Gratis tip: Kopenhagen, als ’s wereld meest fietsvriendelijke stad, is in dit geval een wielhalla bij uitstek. Wil je weten waarom nog meer? Lees er meer over in deze blogs over routes en koffiestops in Kopenhagen!