Over ons

Wij zijn Benthe en Janneke, twee zadelpenvriendinnen en framemaatjes uit Wageningen. Elke week maken wij samen de mooiste ritjes op onze racefiets: door de bossen op de Utrechtse Heuvelrug, over de dijken langs de Rijn en Waal of over de Veluwe. Op onze website delen we onze favoriete routes en de beste plekken om neer te strijken voor een bakje koffie (met appeltaart) of een biertje. Vanuit onze wetenschappelijke achtergrond delen we ook regelmatig nieuwe kennis over wetenschap en (wieler)sport. 

Foto van Benthe met en zonder helm op

Over Benthe 

Benthe (1993) werd aangemoedigd door haar broer om te beginnen met fietsen. Na jarenlang te hebben getennist, hing ze haar racket aan de wilgen en ging eens de racefiets uitproberen. Al snel was ze verkocht aan de veelzijdigheid van het fietsen: van solo ritten in de prachtige omgeving van Wageningen, gezellige (koffie)ritjes met vrienden tot het rijden van uitputtende wedstrijden. Als Benthe niet op de fiets zit, is ze te vinden aan de Wageningen Universiteit. Hier doet ze promotieonderzoek naar factoren die invloed hebben op darmgezondheid.  

Foto van Janneke met en zonder bril

Over Janneke 

Janneke (1994) stapte voor het eerst op de racefiets toen ze 12 jaar oud was en weet sindsdien niet meer wat ze zonder tweewieler moet. Janneke traint vooral op de racefiets, om in de winter hard (maar vooral lang) te kunnen schaatsen als marathonschaatser. Sinds 2017 pakt zij ’s zomers ook steeds vaker wat wielerkoersen mee. Janneke werkt aan de Wageningen Universiteit, waar ze promotieonderzoek doet naar darmbacteriën en hun effect op menselijke darmcellen.

Zowel Benthe als Janneke rijdt dit wielerseizoen wedstrijden onder de vlag van Making the Difference.